Ubistvo egzorcizmom: Ogromnim količinama slane vode pokušali da
Ilustracija

Četiri osobe pokušale da je izliječe od neplodnosti

Ubistvo egzorcizmom: Ogromnim količinama slane vode pokušali da "istjeraju demone" iz žene

Njemačke vlasti podigle su optužnice protiv četiri osobe za smrt jedne mlade žene koja je prije četiri i po godine preminula od posljedica egzorcizma.

Tužilaštvo u Berlinu podiglo je optužnicu protiv supruga 22-godišnje žene i još tri osobe za nanošenje teških fizičkih povreda koje su dovele do njene smrti i to u pokušaju da je "izliječe od neplodnosti", prenosi Beta.

Četiri osobe su optužene da su zajedno ubile ženu identifikovanu kao Nesma M. tako što su joj davali "terapiju slane vode kako bi iz nje istjerali demone".

Vlasti su navele da je Nesma M. bila primorana da pije ogromne količine slane vode od 30. novembra do 7. decembra 2015. godine. Ona je 7. decembra umrla u berlinskoj bolnici od plućne embolije i viška tečnosti u mozgu.

Tužioci su podigli optužnicu protiv supruga Vadži H. (34), njegovih roditelja i Mazen K. (49) koji je opisan kao "islamski iscelitelj koji čini čuda".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.