Opštinski odbor DPS Cetinje

Iz DPS-a Cetinje odgovorili na govor lidera DF-a

"Cetinje nije nebitno selo kako Mandić kaže, već prijestonica njegove države"

Opštinski odbor (OO) DPS-a Cetinje, reagovao je na obraćanje Andrije Mandića u Skupštini Crne Gore u kome je pozvao građansku vlast da se na Cetinju podigne spomenik Aleksandru Karađorđeviću.

"Bezbroj  uvreda, provokacija i gluposti se i do sada moglo čuti od lidera opozicije - četničkog vojvode Andrije Mandića, ali njegova jučerašnja izjava u Skupštini Crne Gore da je Cetinje - kako reče vojvoda – nebitno selo u nekoj zabiti, i da bi u "tom nebitnom selu" trebalo podići spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću, nadmašuje sve njegove dosadašnje bezobrazluke", navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da su svjesni toga da bi Mandić da može pretvorio Cetinje u "nebitno selo", međutim kako su naglasili "na sreću niti može, niti mu se da" to da uradi, kao što se nije dalo ni mnogo većim osvajačima kroz istoriju koji su to pokušali.

U DPS-u su rekli da bi Mandić svaki put kad pomene Cetinje trebalo da ustane i da se pokloni. Oni su posjetili da su sve slavne pobjede Crne Gore krećale sa Cetinje i da su oni za razliku od Mandića ostali na putu svojih predaka, koji su pisali istoriju ovog slavnog grada.

"Kaže lider opozicije kako bi trebalo ponovo na Cetinju podići spomenik Aleksandru Karađorđeviću, unuku kralja Nikole, koji je to što se rodio na Cetinju, Crnoj Gori vratio tako što je okupirao i poništio kao državu, ukinuo joj Crkvu, a svom đedu, koji ga je podigao, zabranio povratak u domovinu. Možda će vojvoda Mandić sledećeg puta predložiti da se u tom, kako reče - nebitnom selu - podignu spomenici njegovim ideološkim precima - vojvodi Pavlu Đurišiću, Jakovu Jovoviću ili možda popu Maci, kojeg je Srpska pravoslavna crkva kanonizovala u sveca, vjerovatno zato što se umjesto krsta služio kamom i čekićem, ili možda pak i njegovim sadašnjim idolima - vojvodi Šešelju ili Ratku Mladiću?", kazali su u saopštenju.

U DPS-u su poručili da je licemjerno što se po ovom pitanju kao "branilac časti" grada od četničnog vojvode javio crvenom kravatom prerušeni, politički unuk Slobodana Miloševića.

"Zato, poručujemo vojvodi Mandiću i svim „vojvodama“ i koji po svoje mišljenje idu u Beograd, da konačno shvate da je, kako on reče - to nebitno selo - a ne Beograd - prijestonica njegove države, jer je Cetinje grad heroj koji će živjeti vječnim sjajem crnogorske slobode i neuništivosti crnogorske države!", poručili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.