Podgorica: Kakaricka gora uskoro dobija vodovod za 500 domaćinstava
Foto: PG Biro

Vuković i Makrid obišli radove

Podgorica: Kakaricka gora uskoro dobija vodovod za 500 domaćinstava

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid obišli su radove na izgradnji novog vodovodnog sistema u naseljima Kakaricka gora i Kuće Perića.

"U naselju Kakaricka gora prisustvujemo početku realizacije II faze veoma važnog projekta – izgradnje novog vodovonog sistema u ovom dijelu grada za potrebe više od 500 domaćinstava. To je projekat koji je Grad započeo prošle godine. Podsjećanja radi u okviru I faze izgradili smo pumpnu stanicu, potisni cjevovod i novi rezervoar zapremine 600 kubika i za te namjene utrošili preko 250.000 eura. Ova faza projekta podrazumijeva izgradnju 6,5 km distributivne mreže ukupne vrijednosti 200.000 eura, kad se sve to uzme u obzir mi ćemo za tri mjeseca omogućiti individualnim potrošačima da se priključe na gradsku vodovodu mrežu i riješe problem koji ih muči decenijama”, istakao je Vuković.

On je naglasio da se, osim ovog projekta, u naselju Kuće Perića takođe reliazuje izgradnja novog vodovodnog sistema za potrebe 30-ak domaćinstava, posao vrijedan cca 25.000 eura, koji će biti završen u narednih mjesec dana.

“Prema tome ako znamo šta znači voda za sve nas, a imajući u vidu klimatske uslove koje vladaju u Podgorici, ne treba trošiti riječi o značaju ovog projekta. U skvakom slučaju koristrim priliku da se zahvalim kolegama iz preduzeća Vodovod i kanalizacija koji su izvanredno odradili posao kako u dijelu koji se tiče projektovanja ovog sistema, tako i u dijelu tehničke i logističke podrške predstavnicima izvođača. Ovo je sigurno jedan od najznačajnih projekata što se tiče vodosnabdijevanja na teritoriji Podgorice i ukupna investicija će dostići praktično pola miliona eura, a naši sugrađani na Kakarickoj gori će nakon više decenija dobiti vodu”, zaključio je Vuković.

Makrid je naglasio da se radi o realizaciji projekta u okviru II visinske zone i da su u prethodnom periodu uspješno sproveli postupak javne nabavke i da su dobili izvođača koji planira da u naredna tri mjeca realizuje segment druge visinke zone na Kakarickoj gori, odnosno zoni između 90 i 140 metara.

"U ovoj zoni trenutno je oko 500 domaćinstava, koja će po završetku radova dobiti vodu. Za nas je važno da fazno realizujemo ovaj dosta zahtjevan projekat. Završili smo I fazu izgradnje objekata, počev od pumpne stanice, cjevovoda i rezervoara, a sada smo ušli u realizaciju distributivne mreže i ovaj segment rješavamo za II zonu. Svi potrošači koji se nalaze na kotama od 140 do 180 metara su potrošači III zone za koju je već urađena projektna dokumentacija i izvršena procjena radova na nivou od 70.000 eura. Ono što u ovom treutku smatramo da predstvalja jedan od ozbiljnijih problema je nedostatak elektroinfrastrukture koja treba da posluži da bi građani III zone dobili vodu, odnosno da bi se planirana pumpna stanica priključila na infrastrukturu. Nadamo se da ćemo u naredna tri mjeseca imati priliku da priključimo građane i da ćemo po završetku ovog projekta preduzeti aktivnosti na daljoj realizaciji i finalizaciji projekta kada je III zona u pitanju“, zaključio je Makrid.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.