Australija: Kamion usmrtio četiri policajaca koji su zaustavili vozača automobila
Foto:AAP

Australija: Kamion usmrtio četiri policajaca koji su zaustavili vozača automobila

U sudaru na autoputu u Melburnu kamion je usmrtio četiri policajaca koji su zaustavili vozača automobila zbog prebrze vožnje i testirali ga na droge.

“Policija je u srijedu naveče na istočnom autoputu zaustavila 41-godišnjeg vozača Porschea 911 zbog prebrze vožnje, a on je napravio grozne fotografije sudara koji je uslijedilo. Potom je vozač pješice pobjegao sa mjesta nesreće i slike objavio na društvenim mrežama“, rekao je Graham Ašton, komesar policije u Viktoriji i nastavio:

“Tragedija je najveći gubitak policijskih života u istoriji države Viktorija.“

Vozač kamiona s hladnjačom je u četvrtak bio pod policijskom zaštitom u bolnici.

“Pretrpio je povrede nakon sudara izgubio svijest. Još uvijek nije jasno da li je sudar bio nesretan slučaj ili namjeran“, naglasio je Ašton, prenosi Anadolija.

Dodao je da je vozač Porschea, koji ima kriminalni dosije, bio je u policijskom pritvoru policije i da su ga ispitali inspektori.

“Njega su policajci izveli iz automobila više od 50 minuta prije sudara zbog vožnje brzinom 40 kilometara na sat iznad ograničenja“, kazao je Ašton.

Potom je testiran na drogu. U trenutku sudara policijski službenici bili su u zaustavnoj traci autoputa. Kamion je udario u zadnji dio policijskog automobila i izbacio ga iz trake, a zatim je uletio u Porschea, koji mu je podledio ispod kabine. Svi policijski službenici, tri muškarca i žena, preminuli su na licu mjesta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.