Preminuo bivši golman Čelsija
Piter Boneti

Preminuo bivši golman Čelsija

Bivši golman Čelsija i reprezentacije Engleske Piter Boneti preminuo je u 78. godini, posle duge i teške bolesti, saopštio je klub sa Stamford Bridža.

Boneti je za klub iz Londona branio na 729 utakmica – za Čelsi je igrao u dva navrata (od 1960. do 1975. i od 1976. do 1979. godine) a drugi je po broju nastupa za Čelsi na vječnoj listi, posle defanzivca Rona Herisa,prenosi N1.

„Sa velikim žaljenjem saopštavamo da smo danas izgubili jednog od naših najboljih igrača svih vremena Pitera Bonetija“, navodi se u klupskom saopštenju i dodaje:

„Naš bivši golman se dugo borio protiv teške bolesti. Svi u klubu upućujemo riječi podrške i iskreno saučešće porodici Boneti“.

Po završetku igračke karijere, Boneti je radio kao trener golmana u reprezentaciji Engleske, Čelsiju, Njukasl Junajtedu, Fulamu i Mančester Sitiju.

„Naše misli su usmjerene ka porodici bivšeg trenera golmana našeg kluba. Izjavljujemo iskreno saučešće“, navodi se u kratkom obraćanju „Građana“.

U dresu reprezentacije Engleske Boneti je zabilježio sedam nastupa od 1966. do 1970. godine.

Zbog brzih refleksa i nekoliko odličnih i prepoznatljivih odbrana dobio je nadimak „Mačka“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.