Bivši radnici Košute od danas radikalizuju protest
Foto: RTV Cetinje

Bivši radnici Košute od danas radikalizuju protest

Bivši radnici cetinjske Košute najavili su da će od danas radikalizovati protest i blokirati saobraćaj između Podgorice i Cetinja svaki drugi dan.

Oni su se na taj korak odlučili pošto nakon protesta ispred Vlade u petak nijesu dobili nikakav odgovor, prenosi portal RTCG.

Predstavnica radnika Dijana Vujović, kazala je za Radio Crne Gore da će blokada magistrale na Kruševom ždrijelu danas trajati od 11 do 16 sati.

“Saobraćaj ćemo zaustaviti i u srijedu od 12 do 15 sati, petak od 11 do 16 sati, a 28. aprila od 12 do 15 sati. Mi smo morali da se opredijelimo za ovakav vid protesta kako bi ponovo ukazali u kakvoj se situaciji nalazimo. Izvinjavamo se građanima, ali smo bili prinuđeni da protest radikalizujemo, jer od Vlade nijesmo dobili nikakav odgovor”, saopštila je Vujović.

Ona je podsjetila da su nakon protesta ispred Vlade u petak očekivali da će ih primiti premijer Milojko Spajić, ali do toga nije došlo, pa su bivši radnici Košute razočarani.

“Osjećamo se kao građani drugoga reda i da svi imaju veće privilegije nego mi. I mi smo ostali bez prava nakon stečaja u fabrici. Nijesmo dobili zarade, a nije povezan ni radni staž za dosta radnika. Zaslužujemo da se i na nas neko okrene, jer skoro tri decenije tražimo samo ono što nam pripada”, kazala je Vujović.

Bivši radnici Košute traže isplatu devet neizmirenih zarada za 693 radnika u iznosu od 2,8 miliona EUR, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.