U Španiji nakon tri dana pada skočio broj umrlih od korone
Ilustracija

U Španiji nakon tri dana pada skočio broj umrlih od korone

U Španiji je u posljednja 24 sata od Kovida19 umrlo 619 osoba, a taj broj je ponovo skočio posle tri uzastopna dana pada, pokazuje novi bilans koji je objavila Vlada.

Ukupan broj umrlih u toj zemlji je porastao na 16.972 čime je Španija treća najteže pogođena zemlja u svijetu iza SAD i Italije.

Juče je prema zvaničnim podacima umrlo 514 ljudi.

Sa druge strane, broj novozaraženih u posljednja 24 časa, oko 4.100, pao je u odnosu na jučerašnji dan. Ukupno je u zemlji broj potvrdjenih slučajeva zaraženih koronavirusom 166.019, a ozdravilo je 62.391 osoba.

Najstrože mere izolacije koje su uvedene u zemlji od 14. marta produžene su do 25. aprila ali je premijer Pedro Sančes već upozorio da treba biti oprezan oko svakog ublažavanja restriktivnih mera.

Španci nemaju prava da izlaze iz kuće sem radi odlaska na posao, ako nije moguće raditi na daljinu, kupovinu hrane, odlazak kod ljekara ili za šetnju psa. Svaka šetnja ili sportska aktivnost napolju im je zabranjena.

Dvonedjeljno zaustavljanje privrednih aktivnosti koje nisu neophodne skoro je potpuno zaustavilo Španiju, četvrtu privredu u eurozoni, i trebalo bi da se ukine od Uskršnjeg ponedjeljka.

Iz straha od ponovonog povećanja broja zaraza Vlada je najavila da će početi da dijeli 10 miliona maski od ponedjeljka osobama koje moraju javnim prevozom da idu na posao.

B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.