Podnijeti optužni predlozi u Kotoru protiv tri osobe zbog kršenja mjera
Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru

Podnijeti optužni predlozi u Kotoru protiv tri osobe zbog kršenja mjera

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podnijelo je optužne predloge protiv M.T, G.R. i M.B zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Okrivljenom M.T. iz Budve se stavlja na teret da je suprotno naredbi Ministarstva zdravlja u putničkom motornom vozilu prevozio više od dva punoljetna lica na području Opštine Budva", saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru.

Kako navode iz ODT Kotor, okrivljenima G.R. iz Bijelog Polja i M.B. iz Budve je stavljeno na teret da su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, upravljali putničkim motornim vozilima u međugradskom saobraćaju.

Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata protiv još 3 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili naprijed navedeno krivično djelo.

"Osumnjičeni M.B. iz Cetinja je suprotno naredbi Ministarstva zdravlja u putničkom motornom vozilu prevozio više od dva punoljetna lica i to u period između 19 i 5 časova, kada je zabranjen izlazak iz objekata stanovanja, osumnjičeni A.C. iz Podgorice je upravljao putničkim motornim vozilom u međugradskom saobraćaju, dok je osumnjičeni B.S. iz Trebinja izašao iz objekta stanovanja u periodu između 19 i 5 časova", zaključuju u ODT Kotor.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.