Iz Luksemburga stiglo 59 cg državljana, stigla i donacija Hajriza Brčvaka

Operativni štab MUPa Crne Gore danas je letom Montenegro Airlinesa iz Luksemburga, organizovao povratak 59 crnogroskih državljana iz zemalja Beneluksa u CG. Istim avionom, dopremljena je i medicinska oprema koju je donirao humanistea Hajriz Brčvak.

Humanitarna pomoć kse sastoji od dva respiratora, sanitetskog materijala i daljinskih termometara.

"Ovo je zajednički rad sa predstavnicima naše ambasade u Briselu i mnogih volontera. Zahvalio bih Vladi Crne Gore koja u teškim uslovima nalazi vremena za svoje građane. Još jednom smo pokazali svi skupa, naša država i diolomatska predstavništva, da smo u najtežim trenucima funkcionišemo kao jedna familija", kazao je Remzija Camić, počasni konzul Crne Gore u Lukemburgu, prenio je ranije Rtcg.

On je dodao da je iseljenicima san da imaju direktnu avio liniju koja ih spaja sa Crnom Gorom.

Edin Latić, potpredsjednik Savjeta za saradnju Crne Gore sa iseljenicima je katzao da je nekoliko privrednika iz Luksemburga pokrenulo akciju prikupljanja novca.

"U prvih 24 sata prikupljeno je 30.700 eura za Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti. Potom je akcija nastavljena i bila je namijenjena samo za zavičaj. Ukupno je prikupljeno 72.000 eura i akcija i dalje traje", kazao je Latić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.