Na sjeveru Kosova i Metohije registrovano pet novooboljelih od koronavirusa
Ilustracija

Na sjeveru Kosova i Metohije registrovano pet novooboljelih od koronavirusa

Na sjeveru Kosova i Metohije registrovano je pet novooboljelih od koronavirusa, rečeno je na konferenciji Kriznog štaba u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Kako je navedeno, od COVID-19 oboljele su ukupno 22 osobe u srpskim sredinama na KiM - u Kosovskoj Mitrovici 14, u Zvečanu šest i po jedna u Dobrotinu i Leposaviću.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Sjevernoj Mitrovici Miloš Mirković rekao je da se očekuju rezultati uzoraka koji su jutros poslati na Veterinarski institut u Kraljevu, prenosi Kosovo onlajn.

Mirković je istakao da je u toku anketiranje zaraženih osoba, od kojih se prikupljaju informacije o tome s kim su sve bili u neposrednom kontaktu.

Predsjednik mitrovačkog Kriznog štaba i opštinskog organa Aleksandar Spirić rekao je stanje novooboljelih i onih koji su smješteni na Infektivnoj klinici s težom kliničkom slikom za sada stabilno.

Poruku građanima da ostanu u svojoj kući još jednom je uputio predsjednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

"Ovu borbu ne može da dobije jedan čovjek, već je moramo voditi kao kolektiv. Ukoliko morate da izađete, nađite jednog člana porodice koji će izaći u kupovinu", poručio je Todosijević.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.