Na KiM odložen početak škole
Ilustracija

Za 14. septembar

Na KiM odložen početak škole

Na današnjem sastanku početak nove školske godine na Kosovu i Metohiji odložen je za 14. septembar.

Kako se navodi, ta odluka je donijeta posle zahtjeva Sindikata obrazovanja da se odloži taj proces, jer škole nisu uspjele da se pripreme, javlja Koha, a prenosi Kosovo onlajn.

Prema toj odluci, početak školske godine se odlaže kako bi se pružili bezbjedni uslovi za djecu, nastavnike i roditelje: distanca, nošenje maske i higijena.

"To će obezbijediti veću opštu mobilizaciju u suočavanju sa pandemijom na KiM", naglašava se u toj odluci.

Takođe je dogovoreno da se do 14. septembra, do početka školske godine, radi na uspostavljanju procesa i mehanizma za sertifikovanje škola za spremnost za odvijanje nastave u pandemijskim uslovima, testiranju određenog uzorka nastavnika i rukovodstva obrazovnih ustanova, izjavi roditelja i radnih grupa za poštovanje i striktnu primenu uputstava ministarstva zdravstva, završetku fizičkih, sanitarnih i ljudskih priprema u svim obrazovnim ustanovama na KiM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.