Na Kosovu zaraženo gotovo 200 osoba koronavirusom
Ilustracija

Na Kosovu zaraženo gotovo 200 osoba koronavirusom

Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZ) je saopštio da je otkriveno još dvadeset zaraženih koronavirusom, čime je ukupan broj povećan na 165, a računajući i obolele u sredinama sa srpskom većinom ukupan broj je 198 osoba.

Danas je u laboratorijama NIJZ testirano 129 uzoraka uzetih osobama koje su na Infektivnoj klinici i njihovim kontaktima na terenu. Od tog broja 20 ima COVID 19, kaže se u saopštenju NIJZ.

Danas je objavljeno i da je izliječena još jedna osoba i time je ukupan broj izliječenih 24.

Od pozitivnih slučajeva, 15 je iz naselja Banjska, opština Mališevo, dvojica s mjestom boravka u gradu Mališevu, jedan iz sela Blace, opština Suva Reka, jedna osoba sa boravkom u Glogovcu i jedna iz Prištine.

U opštinama s većinski srpskim stanovništvom na Kosovu potvrđeno je šest novih slučajeva inficiranja koronavirusom, svi su sa sjevera Kosova, te je ukupan broj inficiranih 33, od čega su sa sjevera 32.

Pored Sjeverne Mitrovice i Zvečana, dva nova slučaja su iz opštine Zubin Potok.

Do sada su na Kosovu od posledica koronavirusa umrle četiri osobe - po jedna iz Leposavića, Podujeva, sela Koriše u opštini Prizren i iz Prištine.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.