Podnijete 22 krivične prijave protiv 25 lica, oštetili budžet za oko 366.614 eura
Ilustracija

„Evazija“

Podnijete 22 krivične prijave protiv 25 lica, oštetili budžet za oko 366.614 eura

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u saradnji sa službenicima centara bezbjednosti Podgorica, Berane, Herceg Novi, Budva i Nikšić u nastavku aktivnosti u okviru operativnog plana „Evazija”, u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, u periodu januar – mart 2020. godine podnijeli su 22 krivične prijave protiv 25 lica.

"U Podgorici je devet krivičnih prijava podnijeto protiv 12 lica, u Beranama pet prijava protiv pet lica, Kotoru četiri krivične prijave protiv četiri lica, Herceg Novom dvije krivične prijave protiv dva lica, u Nikšiću i Rožajama je procesuirano po jedno lice", saopšteno je iz Uprave policije.

Ova lica se terete za krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje isprave i krivično djelo prevara.

"Prijavljeni su u svojstvu osnivača i izvršnih direktora  privrednih  društava, naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, iako su znali da su podaci u istim neistiniti, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 366.614 eura", saopšteno je iz policije.

Kako dodaju, aktivnosti u sklopu plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinioca krivičnih djela utaje poreza i doprinosa, nedozvoljene trgovine i krijumčarenja, i operativnog plana “Evazija” se nastavljaju, a o rezultatima sprovedenih aktivnosti  blagovremeno će biti dostavljen izvještaj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.