Grad koji pati će se ponovo roditi

Pjesma ranjenom Bergamu bilježi više od 8 ipo miliona pregleda: Sav prihod ide bolnici (VIDEO)

Prije nekoliko dana Robi Fakineti objavio je pjesmu pod nazivom Rinascerò, Rinascerai (I’ll be reborn, you’ll be reborn/ Rodiću se ponovo, rodićeš se ponovo") posvećenu borbi protiv korona virusa i italijanskom Bergamu, teško pogođenom gradu epidemijom.

Nakon što je vidio fotografije konvoja vojnih kamiona tijelima preminulih usled COVID-19 koji je kaže prošao na smao 50 metara od njegove kuće, auto kompozicije Robi Fakineti kaže da je dugo plakao.

- Pomislio sam da bi to mogli biti i moji najdraži. Ta slika me je emotivno uništila - kazao je Fakineti za italijansku agenciju Ansu kome je od korona virusa preminuo i jedan rođak i prijatelj.

Shvatio je da mora dati svoj doprinos u borbi protiv nevidljivog neprijatelja koji je cijeli svijet bacio na koljena, i tako je nastala kompozcija "Rinascerò, Rinascerai" dok se za tekst pobrinuo njegov prijatelj i kolega Stefano D' Oracio. U jednom danu nastala je emotivna pjesma posvećena nadi, želji za ponovnim rođenjem, svim preminulima i njihovim porodicama i zahvalnica svim onima koji se bore protiv bolesti.

"Rezultat je počast ranjenom gradu, koji će znati ponovo da se rodi", kaže Fakineti.

Sva sredstva od autorskih prava i preuzimanja biće usmjerena bolnici Papa Đovani XXIII u Bergamu za kupovinu medicnske opreme. Donaciju je moguće i direktno uplatiti a link se nalazi u opisu snimka. Do sada, 5 dana od objavljivana, bilježi preko 8 ipo miliona pregleda.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.