Predsjednik Reala Florentino Peres i kapiten Serhio Ramos

"Kraljevski klub" smanjuje plate fudbalerima i košarkašima

Poslije Barselone i Atletiko Madrida, za smanjenjem primanja svojih članova posegnuće i Real Madrid.

"Kraljevski klub" predviđa da će u dogledno vrijeme biti neizbježno da smanji plate fudbalskim i košarkaškim ekipama, prenijeli su danas španski mediji.

Kako je prenio "El Pais", predsjednik Reala Florentino Peres i kapiten Serhio Ramos su nedavno razgovarali i dogovorili su se da plate neće da budu smanjene.

Međutim, pošto klub pokriva plate za 800 ljudi, a fudbal je na dužoj pauzi od očekivane, plate će morati da budu smanjene.

Prethodnih dana se pisalo da je ekonomska snaga Reala mnogo fleksibilnija. Real ima neto dug od 27 miliona eura, u poređenju sa dugom Barselone od 217 miliona.

Budžet Reala za plate je manji od 50 odsto ukupnog dohotka, dok se za Barselonu vjeruje da je bliži 80 odsto i tu je razlika u određivanju prioriteta i smanjenju plata za zaposlene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.