U Crnoj Gori najviše plaćeni bankari i zaposleni u energetskom sektoru, a najmanje u industriji
Ilustracija

U Crnoj Gori najviše plaćeni bankari i zaposleni u energetskom sektoru, a najmanje u industriji

Najplaćenija zanimanja u Crnoj Gori u julu ove godine bila su u sektorima bankarstva i energetike, a najmanje su zarađivali zaposleni u pomoćnim uslužnim djleatnostima i prerađivačkoj industriji. To se navodi u Mjesečnom statističkom pregledu Uprave za statistiku MONSTAT.

Prosječna zarada u julu u Crnoj Gori iznosila je 979 eura. Zaposleni u sektoru finansija su u julu u prosjeku primili 1267 eura, a u energetskom sektoru 1249.

Prosjčena zarada preko hiljadu eura u julu je zabilježena u sektoru vađenje ruda i kamena i iznosila je 1052 eura.

Prema podacima MONSTAT-a prosječna zarada zaposlenih u IT sektoru i komunikacijama bila je 1011 eura.

U sektorima Poslovanje s nekretninama prosječna julska zarada iznosila je 955 eura, Državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 912, Zdravstvena i socijalna zaštita 900 i Obrazovanje 800 eura,

Manje od prosječne zarade na državnom nivou (979 eura) primili su oni koji rade u sljedećim sektorima Građevinarstvo 755 eura, Saobraćaj i skladištenje 750, Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i Umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti po 723 eura, Usluge smještaja i ishrane 721, te Stručne, naučne i tehničke djelatnosti 715 eura.

U pet sektora prosječne plate su bile manje od 700 eura, i to: Snabdjevanje vodom; upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti 687 eura, Ostale uslužne djelatnosti 669 eura, Trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala 666, Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 642 i Prerađivačka industrija 631 euro.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.