Hrvatska: 56 novozaraženih virusom korona, 37 osoba ozdravilo
Ilustracija

Hrvatska: 56 novozaraženih virusom korona, 37 osoba ozdravilo

U Hrvatskoj je od juče od 16 sati kod 56 osoba utvrđen virus korona, čime se ukupan broj zaraženih popeo 551, saopšteno je iz hrvatskog Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Kako su dodali u Hrvatskoj je 37 osoba ozdravilo od početka pandemije.

"U posljednja 24 sata imamo tako 70 novih slučajeva što je sa epidemiološke strane dobra vijest jer je porast još uvijek linearan", rekao je ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš.

U Hrvatskoj je dosad testirano 4.482 osobe, a u posljednja 24 sata 524. Beroš je dodao da je prosječna dob zaraženih u Hrvatskoj 48,02 godine, da je 54 odsto muškaraca i 46 odsto žena.

"Od zaraženih 25 posto stariji su od 60 godina", kazao je Vili Beroš.

U četvrtak popodne treća osoba u Hrvatskoj preminula je od virusa korona. Riječ je o onkološkoj pacijentkinji iz Slavonskog Broda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.