Orav: Solidarnost EU uvijek pobjeđuje, zajedno ćemo izaći iz ove krize(VIDEO)

"Dragi prijatelji u Crnoj Gori, ovo su teška vremena za nas, za Evropu. Ali ćemo, zajedno, iz ove krize izaći jači. Čuvajte se", poručio je građanima u video poruci ambasador Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav.

"Suočeni smo sa zdravstvenom krizom kakvu nikada ranije nismo doživjeli, a protiv koje se bore sve zemlje Evrope.Ali, solidarnost Evropske unije uvijek pobjeđuje, a mi se organizujemo kako bi odgovorili na krizu i pobijedili COVID19", kazao je Orav.

On je istakao da Evropska unija nije zaboravila na partnere na Zapadnom Balkanu.

''Zato smo obezbijedili 3 miliona pomoći odmah za medicinsku opremu, i sve što je potrebno bolnicama", kazao je Orav.

Isiče da će ova situacije dugoročno uticati na Crnu Goru pa zbog toga se dogovaraju s Vladom Crne Gore o još 50 miliona podrške koji će biti iskorišćeni kako za zdravstvo, tako i za podršku privredi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.