Srbija: Beba od 28 dana ima koronavirus, 303 potvrđena slučaja
Foto:VS

Srbija: Beba od 28 dana ima koronavirus, 303 potvrđena slučaja

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da su do 15 časova u Srbiji registrovana 54 nova slučaja korona virusa tako da je ukupan broj zaraženih osoba 303. Među zaraženima su i dvije bebe.

Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u vezi situacije sa epidemijom korona virusa rekao da je do 15 časova testirano 95 osoba, a da je od 54-oro koji su pozitivni na korona virus, njih 27 hospitalizovano.

"Ukupno imamo 301 pozitivnog na korona virus s tim što nismo računali da imamo 15 izliječenih koji su otišli kući, oni nemaju simptome i imaju dva negativna testa u 48 sati. U bolnicama imamo 152 pacijenta, na respiratoru 21 pacijenta i oni su sa ozbiljnim tegobama", kazao je Lončar, prenosi Beta,

Dodao je da je osam pacijenata respiratoru na Infektivnoj klinici u Beogradu, petoro u KC Niš i po četvoro u kliničkim centrima u Kragujevcu i Novom Sadu.

 Lončar je potvrdio večeras da je beba stara 28 dana Kliničkom bolničkom centru "dr Dragiša Mišović" zaražena korona virusom i naveo da je riječ o drugoj bebi po redu.

"Mi smo već imali bebu koja je bila pozitivna na korona virus, ali ona srećom nije imala nikakve tegobe niti komplikacije", kazao je Lončar tokom uključenja u emisiju "Upitnik" na Radio-televiziji Srbije.

On je dodao da je prva beba u Beogradu i da je u kućnoj izolaciji.

Vojska Srbije postavila je bolničke krevete u najvećoj hali Beogradskog sajma, nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa kineskim medicinskim stručnjacima, najavio je da će početi masovna testiranja, kao i da će svi koji budu pozitivni na koronavirus biti hospitalizovani.

Koronavirusom zaražen je državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Branislav Blažić što je prvi slučaj u Vladi Srbije.

U Srbiji je uvedeno vanredno stanje zbog pandemije korona virusa u svijetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.