Drastičan skok oboljelih od koronavirusa u Americi, broj premašio 45.000
Foto: The Atlantic

Broj umrlih takođe u porastu

Drastičan skok oboljelih od koronavirusa u Americi, broj premašio 45.000

Broj oboljelih od koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama drastično se povećao, te su SAD trenutno treće na svijetu po broju slučajeva.

U ponedeljak je registrovano 2.411 slučajeva, te je sada ukupno 46.154 registrovanih.

Broj umrlih se povećao za 29 tokom dana, prenosi B92.

SAD su tako prestigle Španiju po broju slučajeva, ali ova evropska zemlja ima problem sa velikim brojem smrtnih slučajeva koji je trenutno 2.311.

Ono što je u SAD privuklo pažnju jeste slučaj dvanaestogodišnje djevojčice koja je zbog teškog stanja zbog koronavirusa na respiratoru.

Kako prenosi Si-En-En pozivajući se na njenog rođaka Džastina Entonija, Emi je 15. marta dijagnostikovana pneumonija, a da su rezultati testa u petak prošle nedelje pokazali da je pozitivna na virus.

Sjedinjene Američke Države tokom prošle nedelje odlučile su da zatvore granice sa Kanadom, a predsjednik Donald Tramp je prije toga zabranio letove između SAD-a i Evrope.

U svijetu je trenutno preko 380.000 zaraženih.

Prva zemlja po broju registrovanih slučajeva je i dalje Kina, ali je Italija prije nekoliko dana prestigla zemlju porijekla virusa po broju smrtnih slučajeva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.