Crnogorski vojnici vrše dekontaminaciju autobusa kojim su naši građani stigli iz ugroženih područja

Pripadnici Vojske Crne Gore u kasarni “MIlovan Šaranović” u Danilovgradu vrše dekontaminaciju vozila, prije svega autobusa kojima su iz inostranstva dovezeni naši državljani, kao i helikopter koji je prevezao šest pripadnika VCG iz Slovenije.

U saopštenju Ministarstva odbrane CG navodi se da je situacija u kojoj su se zatekli nova, ali da su pripadnici Vojske Crne Gore spremni da odgovore na svaki izazov uzrokovan pandemijom Covid-19 virusa.

"Pripadnici koji izvršavaju zadatke biološke dekontaminacije su iskusni, iza sebe imaju mnogo godina staža, vježbi i, što je najvažnije, realnih situacija koje su prošli. Vojska Crne Gore je stavljena na raspolaganje Vladi Crne Gore, i u službi je svom narodu”, istakao je poručnik Voda Marko Pašić.

Iz Ministarstva su objasnili da je dekontaminirano 11 autobusa, a da Vod biološko - radiološko - nuklearne odbrane može da realizuje biološku dekontaminaciju ljudi, vozila, opreme, zemljišta i objekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.