Stambeno pitanje riješile još dvadeset dvije porodice iz Herceg Novog
Herceg Novi

Stambeno pitanje riješile još dvadeset dvije porodice iz Herceg Novog

Dvadeset dvije porodice iz Herceg Novog riješile su stambeno pitanje uz pomoć donatorskih sredstava iz Regionalnog stambenog programa, koji u Crnoj Gori sprovodi Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Radi se o implementaciji projekta MNE7 – Kupovina stanova na teritoriji opštine Herceg Novi, u okviru kojeg je objavljen javni poziv za kupovinu gotovih 36 stanova na području Opštine Herceg Novi, ukupne vrijednosti 953.470 eura, prenosi RTCG.

U ovom postupku, koji je sprovela Uprava javnih radova, kao najpovoljnija izabrana je ponuda “Igalopromet holding” D.O.O. Herceg Novi, koji je dostavio ponudu za 22 stana, za ukupnu ponuđenu cijenu od 604.524 eura. 

Dio kupoprodajne cijene u iznosu od 519.891 eura će biti plaćen iz dontaroskih sredstava Regionalnog stambenog probrama, dok će preostali dio kupoprodajne cijene od 84.633 eura biti plaćen iz budžeta opštine Herceg Novi.

Svečana ceremonija uručivanja ključeva bila je planirana za 25. mart 2020. godine uz prisustvo visokih zvaničnika, međutim zbog pandemije koronavirusa, predstavnici Skupštine donatora i Razvojne banke Savjeta Evrope odustali su od održavanja iste.

Zbog izmjene termina potpisivanja ugovora, kao i zbog preventivnih mjera Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje u vezi sa virusom korona, ključevi će biti uručeni korisnicima bez svečane ceremonije, koja će biti organizovana naknadno uz prisustvo donatora.

Korisnici će ključeve od stana moći da preuzmu na šalteru u zgradi Opštine Herceg Novi, kako bi se i na taj način izbjegla bilo kakva okupljanja. 

Inače, "Zajednički regionalni program trajnih rješenja za izbjeglice i raseljena lica", poznat kao "Regionalni stambeni projekat" (RHP) zajednička je inicijativa Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, čiji je cilj aktivan doprinos u rješavanju stanja dugotrajnog raseljenja najranjivijih izbjeglica i raseljenih lica nakon konfliktnog perioda od 1991 - 1995. godine na teritoriji bivše Jugoslavije, uključujući interno raseljena lica u Crnoj Gori od 1999. godine, tako što će im se, između ostalog, obezbijediti trajna stambena rješenja. 

Ovo je sedmi od ukupno devet ugovorenih potprojekata koje je Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovelo uspješno.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.