U Zagrebu dva ljekara zaražena koronavirusom
Ilustracija

U Zagrebu dva ljekara zaražena koronavirusom

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je danas da je prema poslednjim informacijama u Hrvatskoj 49 zaraženih koronavirusom, među kojima dvoje ljekara zagrebačkog Kliničko-bolničkog centra Dubrava.

On je posle sastanka u Vladi rekao da to nije neočekivano i da se dvoje ljekara zarazilo van bolnice u kontaktu s osobama koje su ranije zaražene u inostranstvu.

"Situacija će dalje biti pod kontrolom, imamo planove koji datiraju od ranije gdje smo predvideli da KB Dubrava bude primarni respiratorni centar. Dobra je okolnost što se upravo tamo dogodila ta infekcija tako da je ubrzala naše pripreme za taj scenario", rekao je ministar.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capan rekao je ranije za Novu TV da će zbog zaraze lekara, bolnica u Dubravi biti evakuisana, ali da druge detalje još ne zna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.