Vučić: Broj respiratora od danas državna tajna
Aleksandar Vučić

Vučić: Broj respiratora od danas državna tajna

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je broj respiratora od danas državna tajna.

"Za respiratore, od danas je državna tajna. Ja sam kriv, pišite to, stavljajte u svojim primjedbama, u jednom dijelu političke oligarhije, kako god hoćete. Mi ćemo da se snalazimo, da nabavljamo što je moguće više aparata", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je rekao da je jutros, na primjer, nabavio još 50 respiratora, ali da ta nabavka nigdje ne piše, što je, inače, bila teza pojedinih nevladinih organizacija da se broj respiratora može utvrditi na izvjesnim sajtovima.

"Šta vas briga kako sam nabavio. I još ću. Snalazim se. Pa me gonite jednog dana što sam narodu nabavljao respiratore i trudio se da pomognm zemlji da sačuvamo zdravlje ljudi", rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbiju čeka veoma težak period, za koji nikad ne mogu da budu potpuno pripremljeni.

"Imajte povjerenje. Donosićemo ozbiljne i odgovorne mjere", rekao je Vučić

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.