Hitno riješiti problem pasa lutalica u Ozrinićima: Napadaju stoku, djecu i mještane
Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica

Uznemirujuće fotografije

Hitno riješiti problem pasa lutalica u Ozrinićima: Napadaju stoku, djecu i mještane

Nevladinoj organizaciji "Prijatelji životinja Podgorica" već duže vremena obraćaju se mještani Nikšićkog sela Gvozdenice, koje se nalazi u mjenoj zajednici Ozrinići, sa molbom da im pomognemo u rješavanju problema koji imaju sa psima lutalicama,saopštio je direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica, Dragoje Vlahović.

"Naime, kako nam je kazao jedan od mještana Zlatko Nikolić, u njihovo selo neko konstantno dovozi čopore pasa lutalica, koji lutaju po selu i u potrazi za hranom često napadaju stoku, ali i mještane i njihovu djecu. Nikolić tvrdi da je on pretrpio najveću štetu, da mu je samo tokom prošle i ove godine stradalo preko deset ovaca i jagnjadi. Zbog toga je podnio tužbu protiv Opštine Nikšić i u toku je proces", navodi se u saopštenju.

8907091011876844982617278478499148654444544n

Foto: NVO Prijatelji Životinja Podgorica

Međutim, kako on kaže, problem je ostao isti i niko ga ne rješava.

"Pored toga što im strada stoka, mještani Gvozdenice strahuju i za svoju djecu, pa moraju da ih prate do škole i nazad. Zbog svega toga nekoliko puta su se obraćali potpredsjedniku Opštine Draganu Peroviću, koji se, kako tvrde, nije udostojio čak ni da ih sasluša, a kamoli da im pomogne, što mu je obaveza.

Nikolić naglašava da ne postoji institucija u Nikšiću, kojoj se on i još desetak mještani nisu obraćali, ali su svuda nailazili na zatvorena vrata. Zbog toga su se obratili nama, ne da im mi riješimo problem, već da pokušamo da naše pozicije da utičemo na opštinske službe, kako bi problem mještana Gvozdenice bio riješen", navodi Vlahović u saopštenju.

893066316696819471720274061815052171214848n

Foto:NVO Prijatelji životinja Podgorica

NVO Prijatelji životinja pozvali su Perovića i njegove saradnike da konačno počnu da rade svoj posao u dijelu koji se tiče dobrobiti i zaštite životinja, "ali onako kako to zakonska pravila nalažu".

2To se naravno radi kroz program "Uhvati, steriliši i pusti" za koji Nikšić još uvijek nema uslova, pa ih pozivamo da ih stvore, kako im zakonska odredba nalaže, te da počnu sa sprovođenjem pomenutog programa. Da je gospodin Perović prisustvovao sastanku u Opštini prije dvije godine, na koji nas je on pozvao zbog katastrofalnog stanja u azilu, saznao bi nešto više o primjeni pomenutog programa, kao i o tome koliko bi Opština Nikšić uštedela novca njegovom primenom. Podsećamo, Opština Nikšić izdvaja ogromne sume novca za isplate odštete izazvane ujedima pasa lutalica i štete koju pričinjavaju domaćinstvima, pa nas stoga čudi kako niko od čelnika ne želi da konačno riješi problem i rastereti opštinski budžet",zaključuje Vlahović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.