Nurković prošle godine kupio pištolj
Osman Nurković

Ministar saobraćaja i pomorstva

Nurković prošle godine kupio pištolj

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković prijavio je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) da je lani zaradio ukupno 24.687,77 eura.

U godišnjem izvještaju naveo je da mu je ministarska plata lani bila 1.667,24 eura, osim u junu, kada je primio 1.788,13 eura, piše Dan.

Osim toga, član je Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade Crne Gore, gdje mu je mjesečna nadoknada 380 eura.

Nurković je prijavio da je prošle godine kupio pištolj „zastavaM 57 7.62mm tokarev”.

Prijavio je i da od imovine posjeduje dva stana površine 70 i 90 metara kvadratnih, kao i poslovni prostor od 29 kvadrata.

Osim toga, vlasnik je i jednog placa, odnosno njive, od 381 metra kvadratnog.

Ministar saobraćaja je prijavio da je vlasnik 10.600 akcija u preduzeću „Opšte građevinsko”, te da otplaćuje dva kredita od 20.000, odnosno 30.000 eura.

Kredit od 20.000 je dobio pod povoljnim uslovima od Vlade i rata mu je svega 70 eura mjesečno, dok potrošački od 30.000 otplaćuje u mjesečnim anuitetima od po 229 eura.

Ministar nije dao saglasnost da mu se provjerava stanje na računima u bankama u zemlji i inostranstvu.

Osim ministarske funkcije, Nurković je prijavio da je član Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori, Tenderske komisije Vlade Crne Gore, Ekspertsko pregovaračkog tima koji će sagledati neophodne uslove i pretpostavke za realizaciju projekta izgradnje mosta (u izvještaju se ne precizira kojeg mosta) i Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.