Kvadrat stana u Ljubljani najskuplji u regionu
Ljubljana, Ilustracija

Kvadrat stana prosječno košta 3.657 eura

Kvadrat stana u Ljubljani najskuplji u regionu

Ljubljana, Budimpešta i Beograd najskuplji su gradovi u regionu po prosječnoj cijeni kvadrata u regionu.

Sajt "4zida" prenosi da u Ljubljani kvadrat stan prosječno košta 3.657 eura, a zatim u Budimpešti gdje se kupuje za 2.515 eura, a na trećem mjestu je Beograd gdje prosječni kvadrat košta skoro duplo više nego u Sarajevu i Skoplju.

Iako u Hrvatskoj vrtoglavo rastu cijene kvarata stambenog prostora, za poslednjih godinu dana više su deset odsto, taj grad je po visini prosječne cijene iza Beograda jer kvadrat košta 1.978 eura.

Najskuplji kvadrati u Hrvatskoj nijesu u Zagrebu, već na primorju u Dubrovniku, Splitu i Zadru, ali kvadrati kuća, ne stanova.

Najskuplji stanovi u Beogradu su na lokaciji Beograd na vodi, gdje je prošle godine prodat stan za 1.320.000 eura, čime je zabilježena prodaja najskupljeg kvadratnog metra od 8.683 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.