Upustva poslali poštom: 14 dana izolacije za sve koji se vraćaju iz ugroženih područja
Foto: Privatna arhiva

Dodatne mjere Vlade u Šangaju u borbi protiv koronavirusa

Upustva poslali poštom: 14 dana izolacije za sve koji se vraćaju iz ugroženih područja

Vlasti u Šangaju, gdje su već tri osobe preminule od korona virusa, uvele su dodatne mjere kako bi se spriječilo dalje širenje zaraze.

Opštinska vlada naložila je da svi koji se vraćaju iz ugroženih područja moraju provesti u izolaciji 14 dana, a stanovnike su o tome obavijestili tako što su im u sandučetu ostavili detaljna uputstva, prenosi Telegraf.rs.

U svako poštansko sanduče u gradu jutros je ubačeno obavještenje o postupanju stanovnika koji se vraćaju u grad iz ugroženih područja sa striktnim pravilima prevencije i kontrole epidemije korona virusa (uključujući i regije van Kine).

Kako se navodi u obavještenju, stanovnici treba da provjere svoju temperaturu kada stignu u stambene kvartove, popune zdravstveni obrazac i ostanu u karantinu kod kuće ili u za to predviđenim ustanovama 14 dana od dolaska, kako bi se spriječila i kontrolisala eventualna pneumonija izazvana novim korona virusom.

"Od sada članovi vaše porodice koji dolaze iz područja visokog rizika (uključujući regije van Kine) treba da ostanu u kućnoj izolaciji, a svi ostali članovi porodice ne treba da izlaze iz kuće. Ukoliko članovi vaše porodice koji su zdravi moraju da idu na posao, oni će biti odvojeni i neće imati kontakt sa članovima porodice koji su se nedavno vratili u Šangaj. Takođe bi trebalo da žive u drugim kućama sve do kraja karantina", piše u obavještenju u koje je Vlada dostavila građanima.

"Zbog zdravlja i sigurnosti vaših komšija i izbjegavanja nepotrebnih nevolja, ljubazno vas molimo da razgovarate sa svojom porodicom o pitanjima navedenim gore", navedeno je na kraju saopštenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.