Foto: Prijestonica Cetinje

Kašćelan poručio

"Snažna podrška Prijestonice Udruženju penzionera"

Prijestonica Cetinje nastaviće u skladu sa svojim ovlašćenjima da bude čvrst oslonac Udruženju penzionera Cetinja u ostvarivanju zakonom garantovanih prava, kazao je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan na godišnjoj skupštini te asocijacije.

On je, obraćajući se učesnicima godišnje skupštine, kazao da je zadovoljan što svjedoči dobrim rezultatima Udruženja koji su ostvareni u prethodnoj godini.

„Najveći uspjeh svakako je useljenje zgrade penzionera na Donjem polju, i rješavanje stambenog pitanja za značajan broj naših sugrađana. Kao što vam je poznato, Prijestonica Cetinje u kontinuitetu prati socio-ekonomski status najstarije populacije i trudi se, koliko joj uslovi dozvoljavaju, da podrži i pomogne one kojima je pomoć neophodna“, naveo je Kašćelan.

Podsjećajući da se podrška odnosi na jednokratne novčane naknade, prehrambene pakete ili na drva za ogrijev. 

„Trudimo se da svaku akciju sprovedemo na osnovu informacija relevantnih službi kako bi pomoć stigla do onih koji su najugroženiji. Čvrstog sam ubjeđenja da svaki čovjek zaslužuje dostojanstvenu starost i da je obaveza zajednice da bude empatična prema starima i nemoćnima“, kazao je Kašćelan.

Ističići da je saradnja Prijestonice i Udruženja izuzetno sadržajna i na zavidnom nivou, te da nije izostala pomoć lokalne uprave kada god se ukazala potreba za njom.

„U očekivanju da nastavite da doprinosite zajednici vašim vrijednim savjetima i znanjem, te brojnim akcijama kojima se promovišu solidarnost, humanost, antifašizam i čovjekoljublje,  želim vam dobro zdravlje i ostvarenje zacrtanih planova u razdobrlju do nove skupštine udruženja“, naveo je Kašćelan.    

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.