Mugoša: Unapređenje usluga socijalne zaštite u Glavnom gradu prioritet
Boris Mugoša

Mugoša: Unapređenje usluga socijalne zaštite u Glavnom gradu prioritet

"Glavni grad je u prethodnih nekoliko godina prepoznat po unapređivanju i razvijanju postojećih i pokretanju novih servisa iz domena socijalne i dječje zaštite, a isto tako i po otvorenosti za saradnju sa svim organizacijama civilnog društva i pojedincima koji žele da na konstruktivan i pozitivan način doprinesu da naš grad postane još bolje i ugodnije mjesto za život svih njegovih građanki i građana", kazao je Boris Mugoša,predsjednik Kluba odbornika SD-a u Skupštini Glavnog grada.

Tako su kaže Mugoša u prethodnom periodu, pored već standardnih usluga besplatnog dnevnog obroka u Narodnoj kuhinji i pomoći i njege u kući za starije sugrađanke i sugrađane, gdje je broj korisnika povećan za 40% u protekle dvije godine, pokrenuti i novi servisi "Personalna asistencija i pomoć u kući za OSI", za koji se svake godine izdvaja više sredstava u budžetu, i "Mobilni timovi-medijacija u zajednici za OSI".

"Za 2020. godinu planirano je budžetom i 50.000 eura za novi projekat - Senior kartica, sa kojom će naši stariji sugrađani moći da ostvaruju određene popuste na robu i usluge u Glavnom gradu. Isto tako, po prvi put u kapitalnom budžetu za 2020. godinu izdvojeno je i 60.000 eura za izradu taktilnih površina kojima će se olakšati kretanje gradom slijepim i slabovidim osobama.

Kao najodgovorniji za resor socijalnog staranja u Glavnom gradu u poslednjih nekoliko godina, Socijaldemokrate nastavljaju sa ostvarivanjem svojih programskih opredjeljenja i izbornog programa sa kojim su se predstavili građankama i građanima Podgorice.

Radeći predano na svim navedenim projektima, nastavićemo da dajemo svoj puni doprinos odgovornom radu gradske uprave, na dobro svih građanki i građana Podgorice", kazao je Mugoša.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.