Zbog opasnosti od koronavirusa odložen derbi Inter - Juventus
Ilustracija

Jedna od najvećih utakmica na svijetu

Zbog opasnosti od koronavirusa odložen derbi Inter - Juventus

Prvobitno je bilo planirano da se meč igra pred praznim tribinama, ali kako je širenje virusa korona uzelo maha, italijanske fudbalske vlasti su odlučile da uopšte ne bude fudbala ove nedelje u Seriji A, pa su veliki i dugo očekivan derbi Juventus – Inter odložile.

Novi termin je 13. maj, što znači da bi vladajući prvak i njegov izazivač možda u direktnom duelu mogli da odluče kome pripada Skudeto. Jer, posle te utamice, ostaće im još po dvije, a djeluje da Stara dama ima lakši raspored, jer će najprije na Sardiniju u goste Kaljariju, a na zatvaranju šampionata sačekaće Romu u Torinu. Nerazuri, pak, posle duela na Alijanc stadionu čekaju Napoli, a u posljednjoj rundi idu na noge Atalanti.

No, otom-potom. Oba tima moraju u međuvremenu da odigraju još po deset utakmica. Juve, između ostalog, sa trećim kandidatom za šampionsku krunu, pošto Lacio 26. aprila dolazi u Torino, a od na papiru težih protivnika ima još gostovanje Milanu. Inter, doduše, mora da gostuje Romi.

Dva su razloga zbog kojeg je, navodno, došlo do pomijeranja derbija. Prvi je panika zbog korona virusa, jer iako bi se igralo bez gledalaca, nikom nije prijatno dok se zaraza širi sjeverom Italije, pa je bolje ništa ne rizikovati. Drugi je vezan za finansije, pošto se procjenjuje da bi Juventus kao organizator izgubio oko 5.000.000 eura da je na snazi ostala odluka o utakmici bez prisustva publike.

Podsjećamo da Inter već ima jedan odložen meč zbog širenja korona virusa (sa Sampdorijom).

Virus korona odložio je i sve preostale utakmice nedeljnog programa 26. kola Serije A. U pitanj su dueli  Udineze - Fjorentina, Milan – Đenova, Parma - SPAL i Sasuolo – Breša. Takođe su prebačeni za sredu, 13. maj.

Izvor: Rojters/MocartSport

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.