Predsjednik Srpske Alternative odao poštu otetim putnicima u Štrpcima: Očekujemo i osudu zlodjela počinjena prema Srbima

Predsjednik Srpske Alternative odao poštu otetim putnicima u Štrpcima: Očekujemo i osudu zlodjela počinjena prema Srbima

Predsjednik novoformirane Srpske Alternative Svetislav Perišić, prvi je lider srpske političke partije u Crnoj Gori koji je odao poštu nevinim žrtvama putnika voza, koje su paravojne formacije pod komandom Milana Lukića, otele u mjestu Štrpci, 1993. godine.

On je danas u Bijelom Polju prisustvovao obilježavanju 27. godišnjice od ovog zločina.

Srpska alternativa sjećanjem na ovaj tužni događaj želi da jasno poruči da su sve žrtve iste, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost, te da svaki zločin mora biti osuđen, ma ko ga je počinio. Takođe, očekujemo da politički predstavnici i javni djelatnici iz reda drugih naroda osude i zlodjela počinjena prema Srbima, koji su tokom ratnih dešavanja u BIH, Hrvatskoj i Kosovu i Metohiji, stradali i protjerani sa vjekovnih ognjišta - poručuju iz te partije.

"Smatramo da sve što se dogodilo tokom devedesetih godina na prostoru nekadašnje SFRJ treba da bude velika opomena za sve i ne smije biti prepušteno zaboravu, ali da jedni drugima moramo oprostiti, pružiti ruku pomirenja i graditi zajedničku budućnost u našoj jedinoj domovini Crnoj Gori.", zaključuju u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.