U trendu su zlatni ajlajneri
Foto: Ilustracija

U trendu su zlatni ajlajneri

Iako je djelovalo da zlatni sjaj oko očiju neće odmaći dalje od modnih pista, ipak se dogodilo da žene, naročito mlađe, ovaj trend rado prihvate.

Tako su pojedine u svoje nesesere sa šminkom uvrstile zlatne ajlajnere i njime izvlače gotovo neprimjetne, ali i deblje linije na gornjoj ivici očiju, dok donji dio ocrtavaju jedva primjetnom sjajnom sjenkom.

U nekim slučajevima, dok gornju ivicu ukrašavaju zlatni tonovi, na donjoj je takođe svjetlucavi efekat ali, na primjer, zelenkasti, ljubičasti, bonzani, čak i narandžasti. Podrazumijeva se, ostatak šminke treba da izgleda što prirodnije, odnosno da bude gotovo neprimjetan. Ukoliko, ipak, više volite da ističete usne, onda neka se zlatni sjaj nađe na njihovoj sredini, na podlozi koju čini taman ruž.

Kada je riječ o ajlajnerima, moderni su i mat, ali u jarkim bojama, naročito crvenoj i nijansi šljive.

Dovoljno je da uz liniju trepavica ostavite ni pretanak ni predebeo trag ajlajnera i da postignete razigranost.

Isti efekat ćete dobiti i uz pomoć masnih sjenki za oči, s tim što tada možete da upotrebite i crni ajlajner kao kontrast i na taj način još više naglasite jarku boju za koju ste se opredijelili.

Potezi četkicom mogu da budu potpuno ravni, ali dama više voli da liniju na krajevima očiju malo izviju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.