Krstović nije poželjan u Njemačkoj: Dobio nalog za protjerivanje
Bolnica pod opsadom

Krstović nije poželjan u Njemačkoj: Dobio nalog za protjerivanje

Crnogorski kriminalac Igor Krstović koji više od nedjelju i po dana boravi u bolnici u Hanoveru gdje ga čuva nepamćeni broj policajaca nakon ranjavanja u Zeti, zbog čega se uzbunila njemačka javnost, dobio je nalog za protjerivanje iz Hanovera.

Njemački portal NDR, pozivajući se na izvore iz Donje Saksonije, navodi da je "navodni šef klana dobio nalog za protjerivanje iz grada Hanovera, koji mu je ostavljen kraj kreveta i na koji se mora odazvati". Međutim, Igor je juče operisan, stoga nije jasno na koji način će odgovoriti na nalog,prenosi Blic.

Prema članu 53. Zakona o prebivalištu, stranac čiji boravak ugrožava bezbjednost i red može biti protjeran, objašnjava se dalje u tekstu ovog portala. Ali, zakon takođe omogućava i njegovo odlaganje, a kao razlog mogao bi biti navedeno zdravstveno stanje. Postoji mogućnost da će na ovu odluku biti uložena žalba.

Razmatrala se mogućnost da se pacijent premesti u bolnicu u drugi grad, međutim to nije moguće zbog njegovog zdravstvenog stanja i ozbiljnih povreda na nogama i rukama, objasnila je Barbara Havliza, ministarka pravde,piše Blic.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Donje Saksonije saopštili su da ukoliko dobrovoljno ne ispuni ovaj zahtjev, biće deportovan.

"Naredba za protjerivanje bila je neophodna jer je pacijentov boravak u MHH (Univerzitetska bolnica u Hanoveru) ugrožava javnu bezbjednost i red. Preduzete su sve potrebne mjere kako bi se boravak pacijenta završio što brže - prenio je portal Bild saopštenje policije.

Svrha uručivanja ovakvog naloga, objasnili su, jeste da se Igoru stavi do znanja da nije poželjan u Hanoveru, ali trenutno nije jasno da li se njegov advokat i dalje bori za njegov ostanak u Njemačkoj.

Podsjetimo, Krstović je u zetskom naselju Balijače ranjen 28. januara u neposrednoj blizini kuće u kojoj stanuje. Napadači su u njegov automobil ispalili 27 hitaca i nanijeli mu ozbiljne povrede, zbog kojih je, nakon operacije u podgoričkom Kliničkom centru transportovan u Hanover.

Prevoz je učinjen privatnim avionom, u pratnji policije, a po slijetanju na aerodrom u Hanoveru dobio je policijsku pratnju. Građani ovog njemačkog grada poslednjih dana burno reaguju na velike bezbjednosne mjere koje su preduzete tokom boravka Crnogorca u bolnici u Hanoveru, a iz tamošnje policije su za naš portal objasnili da su one "apsolutno neophodne" i da se konstantno ažuriraju.

Njegova supruga Suzana takođe uživa policijsku zaštitu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.