Knežević tvrdi

"Sin bi mi danas bio živ da su ga ljekari na vrijeme uputili za Podgoricu"

Pred vijećem sudije Dragana Mrdaka u Višem sudu u Bijelom Polju juče je svjedočenjem roditelja nastavljeno suđenje ljekarima bjelopoljske bolnice Tomislavu Jeremiću, Haki Tahirović, Zvonku Puletiću i Jeli Cimbaljević, koji se terete da su odgovorni za infekciju pet beba u bjelopoljskoj bolnici u novembru 2014. godine od kojih je jedna preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

Roditelji su ponovili da su njihove bebe rođene zdrave sa visokom ocjenom na porođaju, a da su poslije jednog ili više dana, zbog komplikacija upućivane u Klinički centar Crne Gore.

Slaviša Knežević je kazao da je njegov sin Dušan bio četvrta od pet beba koje su upućene u Podgoricu, i da bi danas bio živ da su je ljekari na vrijeme uputili za Podgoricu. Njegova supruga Danka kao i Kata Rakonjac ispričale su da je higijena u porodilištu bila veoma loša, te da su im i najosnovnija sredstva donosili od kuće.

Prema optužnici, Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović, kao načelnica Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, te Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Prvostepenom presudom Jeremić i Tahirović su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora, dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević osuđeni na po šest mjeseci kućnog pritvora. Apelacioni sud je tu odluku preinačio i osudio ih na po godinu zatvora, dok je Vrhovni sud naložio ponovno suđenje.

Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.