Protest majki sjutra ispred Skupštine: Nećemo dozvoliti da prevara vijeka bude zaboravljena
Ilustracija

Protest majki sjutra ispred Skupštine: Nećemo dozvoliti da prevara vijeka bude zaboravljena

Još jedan protest bivših korisnica naknada za troje i više djece održaće se u utorak, 18. februara 2020. godine u 13 sati ispred Skupštine Crne Gore, saopštila je Željka Savković iz Kordinacionog odbora majki korisnica naknada. U sklopu protesta održaće se i protestna šetnja.

“Dana 9.januara 2017. godine ova vlast je napravila prvu grešku i neustavno smanjila stečeno pravo majkama korisnicama naknade sa troje i više djece. Nakon toga, 19. aprila 2017. godine za svega tri mjeseca, učinila je još goru stvar. Ukinula je ovo pravo, prekršivši Član 147 Ustava Crne Gore. Time je dokazala da u svojim redovima, počevši od predsjednika države, predsjednika vlade i ministra pravde, nema pravnika koji poznaje pravo”, navodi Savković u saopštenju.

Podsjeća da majke već treću godinu protestuju zbog ukinutog prava.

“Nećemo dozvoliti da ova prevara vijeka bude zaboravljena i skrajnuta sa strane. Bićemo tu da vas opominjemo kako ste udarili na nešto najsvetije na svijetu. Ustale su hrabre majke 3+  i dokazale da mogu sve. I upozoravaju da ako u roku od tri mjeseca za koliko ste i oduzeli stečeno pravo, isto ne vratite u visini 70 odsto i 40 odsto bez kategorizacija suočićete se sa njihovom snagom”, navodi Savković.

Ona je pozvala sve kojima je majka svetinja da im se pridruže u odbrani svetinje koja "nas je donijela na ovaj svijet".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.