Vuković: Ponosni smo na izgradnju Doma za stare, 270 korisnika će biti zbrinuto
Foto: PG Biro

Najavio još kapitalnih projekata

Vuković: Ponosni smo na izgradnju Doma za stare, 270 korisnika će biti zbrinuto

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, obišli su radove na objektu Doma za stare, kao i izgrađenu pristupnu saobraćajnicu.

Vuković je istakao da imaju razloga i da trebaju da budu zadovoljni brzinom izvođenja radova na objektu Doma za stare i kvalitetom istih ističući da je to najvrijedniji objekat ove vrste u Crnoj Gori.

"Ponosni smo na to što je Glavni grad dao značajan doprinos realizaciji ove investicije kroz ustupanje parcele na kojoj se izvode radovi i oslobađanje investitora od obaveze plaćanja komunalne naknade u iznosu od preko 800.000 eura i preuzeli smo obavezu da mi sami komunalno opremimo ovu lokaciju" dodaje Vuković.

ivan

Ivan Vuković, Foto: PG Biro

On je podsjetio da je prije par dana završena pristupna saobraćajnica ovom važnom objektu vrijedna 300.000 eura. Ističe da su ponosni što će Crna Gora dobiti ovaj objekat u kojem će mjesto naći 270 građana i da oni time ističu brigu za najstarije građane naše države u saradnji sa Vladom Crne Gore. 

Takođe dodao je da se treba krenuti u izgradnju nove, četvrte stambene zgrade po redu podsjetivši da su na jednom od poslednjih sjednica loklanog parlamenta Udruženju penzionera Crne Gore dodijelili jednu od najvećih urbanističkih parcela u gradu.

On je najavio da će, zahvaljujući razumijevanju Uprave javnih radova i podrške Vlade Crne Gore, Glavni grad tokom mjeseca marta raspisati tender za realizaciju dva kapitalna projekta iz oblasti putne infrastrukture na području Starog aerodroma – jedan je izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića dužine 1.850 m, vrijednosti 5,5 miliona eura, koja će imati 6 saobraćajnih traka. Drugi je pretvaranje Zmaj Jovine ulice u modernu saobraćajnicu bulevarskog tipa vrijednosti 2,5, miliona eura.

„Na ovaj način mi rješavamo komunalne probleme ovoga dijela grada koji sad broji oko 25.000 stanovinika. Nadam se da čemo do kraja godine uspjeti i da privedemo kraju reviziju projekta nastavka bulevara Save Kovačevića ispod željezničke pruge i tako povežemo ovaj bulevar sa budućim Zmaj Jovinim. Procijenjena vrijednost toga projekta je preko 5 miliona eura. Zbirno gledano radi se o kapitalnijm investicijama vrijednim preko 15 miliona eura samo u ovom dijelu grada“, zaključio je gradonačelnik.

Purišić je izjavio da je sigurno da će projekat Doma za stare biti izgrađen u zadatom roku odnosno sredinom ove godine i da se radi o najvrijednijem projektu iz oblasti socijalne zaštite u Crnoj Gori čija vrijednost premašuje više od 12 miliona eura a da je država do sada uložila više od 3 miliona eura.

kemal

Kemal Purišić, Foto: PG Biro

"Ministarstvo će preduzeti sve neophodne korake da dom što prije primi prve korisnike – osnivanje javne ustanove i realizaciju pripremnih poslova“, istakao je ministar dodavši da ovaj resor trenutno realizuje investicije vrijedne preko 22 miliona eura u objekte ove vrste širom Crne Gore.

Rešad Nuhodžić se zahvalio na saradnji sa Vladom i ministarstvima Crne Gore što je rezultiralo izuzetno vrijednim projektima preko Uprave.

„Izgradnja Doma za stare u Podgorici predstavlja najvredniji projekat Vlade Crne Gore i Uprave javnih radova u oblasti socijalnog staranja, tako da mi je veliko zadovoljstvo što danas imamo priliku da vidimo gotovo završenu cjelinu. Riječ je o zaista velikom poduhvatu, jer je bilo neophodno uskladiti građevinska rješenja sa specifičnim potrebama najstarije populacije, koja će u njemu boraviti", istakao je Nuhodžić.

domvol2

Foto: PG Biro

On je u zaključnom obraćanju istakao da svi treba da budu zadovoljnim ovim objektom koji za cilj ima da pomogne ugroženom dijelu populacije, i da se do sada završilo 80 do 90 posto radova na objektu i da je za očekivati da radovi budu završeni bez probijanja rokova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.