Bolničarima ispala pacijentkinja za koju se sumnja da ima koronavirus (VIDEO)
Ilustracija

Nezgoda na putu do transporta

Bolničarima ispala pacijentkinja za koju se sumnja da ima koronavirus (VIDEO)

Tokom prebacivanja pacijentkinje za koju se sumnja da je u Kini zaražena koronavirusom dogodila se mala nezgoda.

Tridesettrogodišnja Rumunka koja se 1. februara vratila iz Kine, gdje radi kao učiteljica, došla je juče u Kliniku za zarazne bolesti u rumunjskom gradu Suceavi s infekcijom gornjih disajnih puteva.

S obzirom da je pacijentkinja stigla iz Kine, posumnjalo se u moguću zarazu koronavirusom. U skladu sa procedurom, stavljena u izolaciju, te su obaviještene nadležne institucije, prenosi Index.hr.

Juče popodne pacijentkinja je prebačena u Kliniku za zarazne bolesti u Iasi i tom prilikom dogodila se nezgoda.

Naime, dok je ekipa medicinskog osoblja u zaštitnim odijelima prenosila pacijentkinju do vozila hitne pomoći u posebno izolovanoj ležaljci, jedan se okliznuo na rampi kojom je trebalo da bude unijeta u vozilo i pao preko ležaljke na pacijentkinju koja je zajedno s ležaljkom završila na zemlji.

Osoblje se ubrzo snašlo i podiglo oštećenu nosiljku, pa su je zajedno s pacijentkinjom unijeli u vozilo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.