Leopard zbog gladi ukrao hranu iz čeljusti krokodila
Ilustracija

Rizikovao život kako bi ukrao meso

Leopard zbog gladi ukrao hranu iz čeljusti krokodila

Gladni leopard rizikovao je život kako bi ukrao meso iz čeljusti ogromnog krokodila u Zambiji.

Na nevjerovatnom snimku vidi se kako mačka rizikuje jedan od devet života dok krade od velikog reptila koji izgleda kao da spava - ali krokodil je bio budan sve vrijeme.

Video je snimljen u nacionalnom parku Južna Luangva u Zambiji, a na njemu se vidi kako leopard polako prilazi krokodilu, kako bi utvrdio da li spava ili ne.

Krokodil sve vrijeme u čeljustima drži sirovo meso mrtve antilope, dok leopard kruži oko njega i pokušava da mu otme ulov.

U jednom trenutku leopard uspijeva da otme komad ulova, a ohrabren tim uspjehom, ponovo se vraća kod reptila i udara ga šapom, u namjeri da još jednom provjeri u kakvom je stanju.

Krokodil zatim otvara oči i, kao da pokazuje milost, dozvoljava leopardu da uzme još jedan komad večere.

Nevjerovatan snimak zabilježila je Nikol Dangur (29), koja je rekla da su ovo normalne stvari u divljini.

"Leopard zapravo ulazi u usta krokodilu, ali je bio veoma pažljiv. Krokodil je bio budan i polako je otvarao oči", rekla je ona.

Kako je rekla, snimak pokazuje koliko je priroda brutalna, ali je na kraju leopard uspio da otme večeru i pobjegne što dalje.

 

Izvor: N.N

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.