Poznat identitet jednog od četiri ubice vođa škaljarskog klana

Uhapšen sa lažnog bugarskom ličnom kartom

Poznat identitet jednog od četiri ubice vođa škaljarskog klana

Operativna saznanja policije ukazuju na sumnju da je Marko Petković (24) jedan od četvorice napadača koji su 19. januara u Atini likvidirali Kotoranina Igora Dedovića i Podgoričanina Stevana Stamatovića. On je, kako piše Kurir, u vrijeme tog ubistva bio u Atini, a nekoliko sati nakon likvidacije je napustio Grčku.

Petković je 2015. ispred crkve u Vraniću nožem ubio Sašu Joksića (39), koji ga je u pozorio da ne urinira u porti te crkve.

On je, navodno, nakon ubistva u Vraniću izvjesno vrijeme bio u pritvoru, ali je 2018. odlukom suda pušten da se brani sa slobode i od tada je u bjekstvu.

Uhapšen je prije desetak dana i tada su kod njega pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.

Kako su objavili srpski mediji, izvor iz bezbjednosnih službi kaže da su istražitelji tom prilikom došli i do nekih saznanja.

“Utvrđeno je da je Petković bio u Atini 19. januara, kada su ubijene vođe „škaljarskog klana“, a za ulazak u Grčku je koristio lažna bugarska dokumenta, koja su nađena kod njega prilikom hapšenja. Samo nekoliko sati nakon likvidacije u atinskom restoranu „Voskopula“, Petković je s tim lažnim dokumentima napustio Grčku i otišao u Bugarsku, da bi dan kasnije stigao u Srbiju”, kazao je taj izvor.

Kako je dodao, srpske bezbjednosne službe su u saradnji s kolegama iz Grčke u međuvremenu saznale identitet i ostale trojice osumnjičenih za likvidaciju u Atini, ali još nema čvrstih dokaza za njihovo hapšenje.

Kako se sumnja, sva četvorica osumnjičenih za ubistvo „škaljaraca“ imali su bugarska dokumenta, s kojima su ušli u Grčku, a zatim je i napustili, a riječ je o državljanima Srbije i Crne Gore.

“Što se Petkovića tiče, postoje ozbiljna saznanja da se on dok je bio u bjekstvu povezao sa jednom veoma moćnom kriminalnom grupom i da je kasnije, po njihovom nalogu, sa još trojicom plaćenika ubio „škaljarce“ u Atini”, naveo je taj izvor srpskih medija.

Napadači su ispalili više od 20 hitaca u glave i grudi „škaljaraca“, a jedan metak je pogodio u nogu i Stamatovićevu suprugu. Napad je izvršen precizno i brzo i sve je bilo gotovo za manje od 30 sekundi.

Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobjegli, prenijeli su tada grčki mediji.

Dedović i Stamatović su se u Grčkoj, navodno, kretali bez obezbjeđenja, a u restoranu „Voskopula”, otkad su im u Atinu stigle porodice, večerali su dva puta nedjeljno.

Kako je utvrđeno, kamere u restoranu su bile isključene, a na snimcima sa obližnjih objekata se vide četiri tamne siluete kako se udaljavaju nakon likvidacije.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.