DPS Gusinje: Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje jednaka prava svim vjerskim zajednicama i građanima

DPS Gusinje: Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje jednaka prava svim vjerskim zajednicama i građanima

Opštinski odbor DPS Gusinje na sinoć održanoj sjednici u proširenom sastavu, dao je punu podršku Vladi i Skupštini Crne Gore u implementaciji Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Gusinje je vazda kako u prošlosti, tako i sada, a biće i u budućnosti opština koja može biti samo primjer svima kako se baštini multietnički sklad naroda sve tri konfesije koje obitavaju na ovom prostoru. Uvjereni smo danas kao i prethodnih godina, decenija, da je i Crna Gora kao država posvećena toj misiji", saopšteno je iz OO DPS Gusinje.

Navodeći da razumiju emotivne reakcije određenog dijela građana Crne Gore, ali isto tako i spoznaje manipulisanje istim, te politizaciju ovog pitanja.

"Ubijeđeni smo, da Zakon o slobodi vjeroispovijesti daje jednaka prava svim vjerskim zajednicama i građanima koji unutar njih iskazuju svoja duhovna i vjerska osjećanja.  Zato podržavamo institucije države zadužene za implementaciju zakona iz ove oblasti. Smatramo da će se primjenom ovog zakona sve vjerske zajednice uvjeriti da je zakonsko rješenje kvalitetno i pažljivo pripremano, na dobro svih građana Crne Gore i svih vjerskih zajednica", gusinjskog DPS-a.

Na sjednici su usvojeni i zaključci sa VIII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore. Razgovaralo se o političkoj situaciji u Crnoj Gori, te realizaciji izbornog programa partije u našoj Opštini i planovima za tekuću godinu.

Teme su se odnosile i na značajne projekte u Gusinju.

Sjednici su pored predsjednika Opštinskog odbora DPS-a Adela Damjanovića i predsjednice Opštine Anele Čekić, prisustvovali i koordinatori ispred Predsjedništva Rešid Adrović i Izvršnog odbora Mersudin Dautović. Sjednica Opštinskog odbora DPS Gusinje održana je u punom sastavu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.