Brajović: Poboljšati uslove rada novinara i uvažavati nezavisnost djelovanja
Ivan Brajović

Čestitka predsjednika Skupštine za Dan novinara Crne Gore

Brajović: Poboljšati uslove rada novinara i uvažavati nezavisnost djelovanja

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je čestitku povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore.

„U znak sjećanja na 23. januar 1871. godine kada je objavljen prvi broj lista „Crnogorac“, čestitajući Dan novinara Crne Gore iskazujem poštovanje vizionarstvu i entuzijazmu svih naših sunarodnika posvećenih informisanju i obrazovanju građana putem medija u proteklih, istorijski prebogatih događajima, gotovo 150 godina. 

Želio bih da i u periodu pred nama, u novinarskom poslu istinski profesionalci svojim znanjem i poštovanjem najviših standarda struke budu učitelji i uzori mladim generacijama, i time nastave niz svijetlih primjera u istoriji crnogorskog novinarstva", kazao je Brajović u čestitki.

Svi činioci društva koji su upućeni na medije, među njima institucije čiji je osnivač država, kao i strukovna udruženja, obrazovna tijela i konačno sami mediji bez obzira na vlasničku strukturu,kako ističe Brajović imaju zajednički zadatak da se bore za poboljšanje uslova rada i uvažavanje nezavisnosti djelovanja, uz stalnu svijest o sopstvenom uticaju i odgovornosti. 

"Posebnu osjetljivost i pažnju dužni smo da pokažemo u godini izbora, kako bi crnogorsko novinarstvo odoljelo gotovo neminovnim vanprofesonalnim uticajima i pokušajima manipulacije.

Svakodnevnom saradnjom sa medijima, Skupština Crne Gore nastoji da bude sve otvorenija, u interesu građana Crne Gore i u skladu sa statusom najtransparentnijeg parlamenta u regionu", kazao je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.