Aleksandar Vučić

"Sa Đukanovićem sam u pristojnim odnosima, Zakon napad na srpsku crkvu, ne na Mitropoliju"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanović "u pristojnim odnosima".

On je na pitanje TV Prva u kakvim je odnosima sa Đukanovićem nakon dešavanja u vezi sa uvođenjem crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao da to ne narušava pristojne odnose, ali da su im interesi različiti.

Vučić je rekao i da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti napad na "srpsku crkvu", a ne na Mitropoliju crnogorsko-primorsku ni eparhije.

"Plašim se da se polako briše ime srpske crkve u Crnoj Gori i da će ostati neke mitropolije i eparhije", rekao je Vučić.

On je kazao da Srba u Crnoj Gori ima 28,73 odsto i da je velika borba jer pokušavaju da smanje taj broj.

"To se radi kampanjama, snimanjima filmova o Božićnoj pobuni (iz 1919. godine), snimanjem raznih serija. Sve falsifikati istorijski", rekao je Vučić.

Izbori u aprilu

Parlamentarni izbori u Srbiji biće održani 19. ili 26. aprila, saopštio je danas predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je, gostujući na TV Prva, upitan kada izlazimo na birališta, odgovorio:

"Ili 19. ili 26. aprila. Vjerovatnije 26. aprila".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.