Opštine Danilovgrad, Herceg Novi, Rožaje, Tuzi i Bijelo Polje povukle 759.433 eura iz Fonda za podršku
Ilustracija

U 2019.

Opštine Danilovgrad, Herceg Novi, Rožaje, Tuzi i Bijelo Polje povukle 759.433 eura iz Fonda za podršku

U 2019. godini iz Fonda za podršku opštinama za predfinansiranje donatorskih projekata opštine Danilovgrad, Herceg Novi, Rožaje, Tuzi i Bijelo Polje povukle su sredstva u ukupnom iznosu od 759.433 eura, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Zakonom o finansiranju lokalne samouprave uspostavljen Fond za podršku opštinama za predfinansiranje donatorskih projekata koji funkcioniše po takozvanom revolving modelu i čija je svrha stvaranje mogućnosti da se opštinama u vidu pozajmice opredijele sredstva neophodna za predfinansiranje projekata koji se finansiraju iz donatorskih sredstava.

"Time je uspostavljen dodatni, veoma podsticajni mehanizam za jedinice lokalne samouprave u cilju što boljeg korišćenja dostupnih donatorskih sredstava za realizaciju važnih projekata od interesa za sve građane", saopšteno je.

Untitled

Iz Ministarstva finansija navode da su  do 31. decembra 2019. godine opštine Rožaje i Herceg Novi izvršile povraćaj sredstava u Fond u ukupnom iznosu od 62.970 eura.

"U skladu sa članom 25 stav 2 Zakona o finansiranju lokalne samouprave (“Službeni list Crne Gore”, broj 3/19) Ministarstvo finansija polugodišnje objavljuje evidenciju o podnijetim zahtjevima za korišćenje sredstava Fonda za podršku opštinama za predfinansiranje donatorskih projekata, o povučenim i vraćenim sredstvima po projektima", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.