Sarajevo: Napad na policiju, uhapšena djevojka
Foto:N1

Sarajevo: Napad na policiju, uhapšena djevojka

Djevojka inicijala A.H. rođena 2001. godine uhapšena je u Sarajevu nakon napada na policajca, potvrđeno je za N1 iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopšteno, u nedjelju u 22,55 sati, policijski službenici Druge policijske uprave uhapsili su osobu inicijala A.H., rođena 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Ista je u ulici Muhameda Hadžijahića, opština Centar Sarajevo, prilikom intervencije, fizički napala i povrijedila policijskog službenika.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.H. je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, saopćeno je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.