Izgrebao preko 642 automobila, šteta procijenjena 930.000 eura
Foto: Ilustracija

Izgrebao preko 642 automobila, šteta procijenjena 930.000 eura

Njemačko tužilaštvo tereti ga za štetu nanijetu vozilima širom Bavarske u periodu između februara i aprila 2018.

Jedan 26-godišnjak izveden je pred sud u Njemačkoj jer je oštrim predmetom izgrebao 642 automobila, a procijenjeno je da je na taj način vlasnike oštetio za 930.000 eura, prenosi DW.

Tužilaštvo je u prvobitnoj prijavi navelo da se radi o znatno većem broju vozila, čak 1.700, i šteti od 2,3 miliona eura, ali je dovoljno dokaza bilo "samo" za pomenutih 642.

Nakon što je 2018. primila veliki broj pritužbi od vlasnika izgrebanih vozila, policija je bila prinuđena da formira posebnu jednici koja se bavila tim slučajevima.

Napokon, jednog aprilskog jutra 2018. dobili su dojavu od žene koja je čula neobične zvuke napolju. Kada je pogledala kroz prozor, vidjela je čovjeka koji ide od vozila do vozila i oštećuje karoseriju nekim predmetom. Policija je brzo stigla na lice mjesta i uhapsila osumnjičenog dvadesetšetogodišnjaka.

Za sada nije poznato sa kakvom kaznom bi se mogao suočiti ovaj čovjek ukoliko se dokaže krivica za sva 642 automobila, ali materijlna šteta koja u zbiru gotovo dostiže milion eura, nikako mu ne ide u prilog, prenosi B92.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.