Tijelo 10-godišnjeg djeteta pronađeno među točkovima aviona
Ilustracija

Tijelo 10-godišnjeg djeteta pronađeno među točkovima aviona

Tijelo djeteta od desetak godina nađeno je jutros u prostoru stajnog trapa u trupu aviona "Er Fransa" koji je doletio iz Afrike, saznaje agencija AFP.

"Boing 777" poletio je u utorak uveče iz Abidžana, u Obali Slonovače i jutros pred zoru sletio u Pariz.

U saopštenju, aviokompanija potvrđuje smrt "slepog putnika" i izražava "žaljenje zbog ljudske drame".

Tijelo je nađeno u prostoru za točkove, rekli su izvori bliski istrazi.

"Pored ljudske tragedije, ovo ukazuje na veliko kršenje propisa o bezbjednosti na aerodromu Abidžana", rekao je bezbjednosni izvor za AFP, pitajući se kako desetogodišnje dijete može doći do aviona na pisti, i da li je imalo saučesnika.

Posljednjih godina je nađeno nekoliko mrtvih "slijepih putnika", uključujući tinejdžere iz Afrike, umrle od hladnoće ili zdrobljene opremom aviona za slijetanje.

Temperatura u podvožju aviona pada na minus 50 stepeni Celzijusa dok leti na visini između 9.000 i 10.000 metara.

Prostor opreme za slijetanje se ne zagrijeva, niti je tamo vazduh pod pritiskom da bi se moglo disati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.