Pala kiša u Australiji: Vatrogasci igrali od sreće(VIDEO)
Foto: Screenshot

Pala kiša u Australiji: Vatrogasci igrali od sreće(VIDEO)

Na australijskom jugoistočnom priobalnom području gdje divljaju požai u ponedjeljak ujutro bilo je nešto kiše i vladali su blaži vremenski uslovi, ali u Kanberi je kvalitet vazduha i dalje na životno opasnom nivou zbog dima okolnih požara.

Galerije, muzeji, parkovi, poslovni prostori i fakulteti u gradu su zatvoreni,a neki letovi su otkazani.

Vlasti su građanima savjetovale da ostanu u svojim domovima, jer je u centru grada indeks kvaliteta vazduha u ponedjeljak ujutro bio 1400., prema podacima ministarstva zdravstva. Bilo šta iznad 200 smatra se opasnim.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je odgovorno za koordinaciju u slučaju katastrofe, osoblju je reklo da ostane kod kuće 48 sati zbog lošeg kvaliteta vazduha.

U najteže pogođenom Novom Južnom Velsu bukti 140 požara, ali svi su na najnižem stepenu opasnosti. Kiša je u ponedjeljak donekle donijela olakšanje vatrogascima, ali pljuskovi nisu bili dovoljni da zaustave velike i opasne požare.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.