Na koži se sve vidi: Ovako je njegujte tokom hladnih zimskih dana
Ilustracija

Na koži se sve vidi: Ovako je njegujte tokom hladnih zimskih dana

Koža je, kažu stručnjaci, ogledalo zdravlja. Znači li to da smo zimi bolesni, jer nam je koža suva, ispucala i peruta se?

Zašto se to dešava, kako da njegujemo lice i tijelo, treba li tokom hladnih dana obavezno da nosimo rukavice, da li je zima idealno vrijeme za estetske i laserske tretmane kako bi nam koža bila ljepša na proljeće?

"Suva i dehidrirana koža otvorena je za prodor antigena, supstanci, koje mogu da naprave ekcem. Za ljude koji imaju takav problem je to normalno u ovo doba godine. To je za njih i pojačano, jer hladnoća dodatno pravi problem, odnosno isušuje kožu", rekala je gostujući u "Jutru" na TV Prva doc.dr Jelena Stojković Filipović, dermatolog.

Ona za problem suve kože preporučuje uljane kupke, odnosno uljane gelove za tuširanje, jer su u tim preparatima, kako navodi, izbalansirane upravo supstance koje će omogućavati da se koža manje suši.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.