Utakmica između Budućnosti i Zvezde neće biti odigrana, podgorički tim dobija službenim rezultatom
Odustali od leta

Utakmica između Budućnosti i Zvezde neće biti odigrana, podgorički tim dobija službenim rezultatom

Utakmica 13. kola regionalne ABA lige, između košarkaša Budućnosti i Crvene zvezde neće biti odigrana, jer je beogradski tim odbio da otputuje u Podgoricu.

Predsjednik Crvene zvezde, Nebojša Čović saopštio je da beogradski tim nije želio da otputuje za Podgoricu iz bezbjedonosnih razloga, odnosno da nije dobio čvrste garancije da će imati garantovanu bezbjednost u Podgorici.

Iz podgoričkog kluba saopšteno je da je ABA liga potvrdila da je od Uprave policije službeno informisana da ne postoje razlozi da se utakmica u Podgorici ne odigra, da sigurnost igrača i stručnog štaba ni u kom slučaju nije ugrožena, kao i da će se od momenta dolaska gostiju u Crnu Goru, boravka u njoj za vrijeme trajanja utakmice i nakon nje osjećati bezbjedno.

"KK Budućnost ima dovoljno iskustva kada su u pitanju igre koje ni na koji način ne pripadaju sportskom terenu”, saopšteno je iz podgoričlkog kluba.

Mediji su objavili da su igrači i stručni štab Crvene zvezde jutros bili u avionu na letu za Podgoricu, koji je bio zakazan za deset sati i deset minuta, ali da su neposredno pred polijetanje izašli i nijesu otputovali za glavni grad Crne Gore.

Disciplinskim pravilnikom ABA lige predviđeno je da se utakmica registruje službenim rezultatom 20:0, dok se ekipa, zbog koje nije odigran meč, kažnjava i oduzimanjem jednog boda.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.